DO KINA: Pánskému týdnu kralují Neeson, Bardem, bratři Hádkovi a draci

  • 1
Od třetího dílu animovaných dráčků až po domácí krimikomedii Úhoři mají nabito kralují pěti novinkám týdne vesměs mužské postavy. Na starost je dostali Javier Bardem, Oldřich Kaiser či zatracovaný Liam Neeson.

Thriller Mrazivá pomsta natočil Hans Petter Moland jako remake své norské komedie Boj sněžného pluhu s mafií. Řidiče vražedného vozidla, který v odvetě za synovu smrt zabíjí členy drogového kartelu, hraje Liam Neeson, jenž se nedávno přiznal k dávné touze po pomstě za černošské násilí. 

Španělské psychodrama Všichni to vědí ovládl neméně proslulý Javier Bardem. Ztvárnil bývalého milence ženy v podání hercovy skutečné životní partnerky Penélope Cruzové, jíž během rodinné oslavy unesou dítě.

Libanonské drama Kafarnaum má oscarovou nominaci v kategorii cizojazyčných filmů. Líčí drastický osud chlapce z nuzných poměrů, jenž zažaluje vlastní rodiče za to, že ho zplodili. 

Krimikomedii Úhoři mají nabito postavil režisér Vladimír Michálek na spolehlivých jménech. Oldřich Kaiser, Matěj a Kryštof Hádkovi či Jiří Vyorálek představují nadšence, kteří si po nocích hrají na přepadové komando. 

Animovaná pohádka Jak vycvičit draka 3 očividně uzavírá trilogii věnovanou Vikingům a jejich létajícím kamarádům. Mladý náčelník i jeho drak řeší své lásky zrovna v době, kdy jim hrozí lovec. Ukázky a komentář najdete na videu.