Jednu z hlavních rolí v Allenově novíém filmu by mohla získat i první dáma Francie - Carla Bruni.

Jednu z hlavních rolí v Allenově novíém filmu by mohla získat i první dáma Francie - Carla Bruni. | foto: Reuters

Allen točí o lásce v Paříži, roli může získat i Carla Bruniová

  • 0
Zatímco poslední romantická komedie Woodyho Allena s názvem Potkáš vysokého tmavého cizince se po květnové premiéře na festivalu v Cannes dostane do kin teprve v září, sám režisér stráví léto natáčením dalšího příběhu o lásce. A opět v Evropě, po předchozí londýnské romanci se s příběhem Půlnoc v Paříži vrátí do metropole nad Seinou.

Kupodivu obsah již uzavřeného příběhu z Londýna stále tají, kdežto o pařížské love story prozradil víc.

"Půjde o romantickou komedii sledující rodinu na obchodní cestě: včetně páru mladých snoubenců, jejichž životy společný výlet promění," řekl režisér o snímku, jejž chtěl v Paříži točit už před čtyřmi lety; tehdy mu však prý připadala příliš drahá.

Woody Allen na pražském koncertě (20.12.2008)Chystaný snímek má podle Allena také oslavit lásku k Paříži a zbořit jednu iluzi: "Totiž mylnou představu lidí, že život ostatních je vždycky lepší než ten jejich."

Milování po londýnsku i po pařížsku má jeden společný prvek: sám Allen ani v jednom nehraje. Nicméně oba své snímky vyšperkoval slavnými jmény: v již hotovém filmu se potkali Anthony Hopkins, Naomi Wattsová, Josh Brolin, Antonio Banderas a Anna Frielová.

V letní Paříži se vedle Owena Wilsona a Rachel McAdamsové v hlavních rolích postaví před kameru také dvě francouzské hvězdy, Marion Cotillardová a možná i Carla Bruniová, manželka prezidenta Sarkozyho.