Muzikál Touha - Lucie Vondráčková a Miroslav Hrabě

Muzikál Touha - Lucie Vondráčková a Miroslav Hrabě - Press show, divadlo Kalich, Praha (8. září 2008) | foto: © Tomáš Martínek

Touha, nový muzikál Landových, odkryla karty a láká tisíce lidí

  • 10
Veselé písničky z cirkusového prostředí vystřídal dojemný zpěv muzikálové hvězdičky v podání Lucie Vondráčkové o tom, jak smutné je být pouhou voskovou figurkou ve světě slávy. Tak vypadala ochutnávka nového muzikálu Touha.

Dílo Mirjam a Daniela Landových, které vychází z filmu Kvaska, bude mít premiéru 15. září v pražském Divadle Kalich. "Zájem je obrovský, k dnešnímu dni je prodáno asi třicet tisíc vstupenek. Diváci se těší, tak doufáme, že je nezklameme," řekl ředitel Divadla Kalich Michal Kocourek.

Muzikál Touha - Jiří KornNa premiéru se těší i protagonisté, někteří ale mají navzdory svým zkušenostem ze začátku muzikálu obavy. "Já se těším, ale zároveň netěším, protože bych nejradši vždy ještě tak měsíc zkoušel," řekl Jiří Korn, který hraje soudce.

Oproti filmovému zpracování nabídne muzikál Landových více hudby a tanečních kreací. O hudebním a pohybovém nadání nepochybovala režisérka filmového i hudebního díla Landová u Lucie Vondráčkové a Jiřího Korna. Oba interpreti tak budou v muzikálu pokračovat ve svých rolích, které ztvárnili ve filmu Kvaska.

Vondráčková si v alternaci se Zuzanou Krištofovou-Kolářovou opět zahraje muzikálovou hvězdu Karin, kterou obdivuje vězeň Ben. Kvůli touze po sblížení se svou láskou uteče Ben z vězení, aby se mohl zúčastnit konkurzu na muzikál, ve kterém Karin hraje.

Ve filmu Kvaska, který zhlédlo v kině 150 tisíc diváků, ztvárnil roli vězně Filip Tomsa. Herec ale podle Landové neumí zpívat, proto se v jeho roli budou v muzikálu střídat herci Martin Písařík a Miroslav Hrabě a účastník třetí řady pěvecké soutěže Česko hledá SuperStar Jan Kříž. Písařík je známý z filmu Snowboarďáci, Hrabě si zahrál v pohádce Nejkrásnější hádanka.

Návštěvníci muzikálu Touha se kromě představitelů hlavních rolí mohou těšit i na Rudolfa Hrušínského nejmladšího, Radku Fišarovou či Richarda Tesaříka. Na pódiu se během představení objeví přes 30 herců ve více než 130 kostýmech. Divadlo Kalich, kde lístky na muzikál stojí od 199 do 699 korun, plánuje do konce letošního roku uvést 65 repríz.

Muzikál Touha - Mirjan a Daniel LandoviAutorem hudby filmového i divadelního projektu je Daniel Landa, který na pokyn své manželky Mirjam přidal do muzikálu další písně. Muzikál nabídne navíc také kulisu cirkusového prostředí, ve kterém vyrůstal hlavní hrdina.

Soundtrack k filmu Kvaska se dočkal velké přízně publika, když se ho minulý rok prodalo přes 26 tisíc kusů. Landa se tak stal nejprodávanějším zpěvákem roku, za což získal cenu Deska roku.