Pražské Rokoko uvede českou premiéru hry Na dotek

  • 1
Pražské divadlo Rokoko vstoupí do nové sezóny českou premiérou hry Na dotek. Autorem této lovestory je britský dramatik Patrick Marber. Hra se setkala s velkým diváckým ohlasem v Londýně, kde měla premiéru v květnu 1997, a poté i na Broadwayi. Premiéra hry se uskuteční 9. a 10. září 2001.

"Obyčejný milostný čtyřúhelník neobyčejně otevřeně traktuje všechno, co se může mezi muži a ženami stát. Jde o příběh, který leckdo zažil nebo možná brzy zažije," uvedl Roman Roun, zástupce Lucie Vondráčkové, která ve hře ztvární hlavní roli. Hru charakterizoval jako love story, při které se budou diváci červenat.

Na jednom jevišti se setkají jako mužští soupeři bratři Michal Dlouhý a Vladimír Dlouhý. Jejich ženské protějšky vytvoří Lucie Vondráčková a Kristýna Frejová v alternaci s Evou Salzmannovou. Překladatelkou hry, kterou nastudoval umělecký šéf Rokoka Zdenek Potužil, byla Jitka Sloupová.

Během září Rokoko uvede úspěšné tituly z minulých sezón, například Moliérova Lakomce s Ljubou Skořepovou v titulní roli v režii Jany Kališové, Shakespearova Romea a Julii, v němž role veronských milenců ztvárňují Adam Novák a Lucie Vondráčková, a Shafferovu Černou komedii.

Adam Novák v šatně pražského Divadla Rokoko.