Pawlowská: Nejvtipnější jsou muzikanti

Brno - Jubilejní stý díl talk show Haliny Pawlowské Banánové rybičky natáčí v těchto dnech brněnské studio České televize a tvůrčí skupina Ivana Tučka. Autorka vítěze kategorie Pořad roku v anketě Tý Tý 2000 a jednoho z nejsledovanějších titulů ČT tvrdí, že témata s podtitulem Jak přežít...? ani po více než dvou letech vysílání stále nevyčerpala. "Smlouva se studiem je podepsaná do konce roku a připravuje se další na následující půlrok," poznamenal jeden z režisérů Banánových rybiček Karel Czaban.

Talk show, která je jednoznačně nejsledovanějším brněnským televizním výtvorem, vzniká v Brně od února 1999. "Po natáčení cestopisného Zanzibaru jsme nad podobným pořadem přemýšleli, ale v Praze nejevili zájem. Obrátili jsme se na Brno a vše šlo ráz na ráz," popisoval začátek spolupráce Czaban.

Na otázky Haliny Pawlowské odpovídalo v jejím pořadu zatím dvě stě jedna hostů. "Samozřejmě že mě občas někdo odmítne, ale spíše z časových důvodů. Kdo opravdu nechtěl přijet, byl dlouholetý kamarád Milan Steindler, který tvrdil, že nemá co říct," uvedla autorka.

K výběru svých hostů, které občas tvoří naprosto rozporuplné dvojice, Pawlowská prozradila, že jeden z nich musí být mluvnější, aby doplnil toho stydlivějšího. Kromě známých tváří ze šoubyznysu se snaží zvát i zajímavé, ale méně známé osobnosti.

Mezi nejméně problémové označila muzikanty. "Nebojí se kamer, nic nehrají a patří i mezi nejvtipnější. Naopak největší strach mívám ze zpěvaček. U nich mám občas pocit, že nechtějí mluvit, aby si nepokazily image. Nejpohotovější jsou pak herci," prozradila Pawlowská, která se proslavila jako scénáristka a spisovatelka.

V pořadu se dosud objevilo jen malé procento politiků. "Mám pocit, že by se nedovedli oprostit od státotvorných myšlenek," komentuje to Pawlowská.

Jednou za měsíc se Banánové rybičky dostanou i na obrazovky diváků na Slovensku, a to díky pravidelným slovenským hostům.