Hasiči zasahují při požáru obytného domu ve Fojtově na Karlovarsku.

Hasiči zasahují při požáru obytného domu ve Fojtově na Karlovarsku. | foto: Foto HZSMAFRA

Při požáru domu v areálu statku zemřel muž, další se popálil na rukou

  • 0
Při požáru obytného domu v areálu statku ve Fojtově u Nejdku na Karlovarsku zemřel muž, další utrpěl zranění. Hořet začalo v úterý v podvečer, ve středu se na místo vrátí vyšetřovatelé. Přesná příčina a výše škody je podle mluvčího krajských hasičů Martina Kasala v šetření.

Muže, který utrpěl popáleniny na rukou a nadýchal se zplodin hoření, ošetřili záchranáři na místě, poté jej převezli do karlovarské nemocnice. „Druhý muž nalezený na místě už bohužel nejevil známky života,“ řekl Radek Hes, mluvčí Zdravotnické a záchranné služby Karlovarského kraje.

Podle některých informací se zřejmě mladší z obou mužů pokoušel staršího zachránit z ohně.

„Požár byl na tísňovou linku nahlášen v 17:30. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů. Hořela obytná část většího objektu, začala prohřívat střecha. Při příjezdu hasičů byl vidět kouř stoupající z oken a střechy i plameny. Hořela budova v areálu statku a hasiči se snažili uhasit oheň a současně zabránit jeho šíření na okolní objekty,“ uvedl Kasal.

Život zachraňovali hasiči také v Kraslicích

Požár ve Fojtově byl počátkem března již druhý, při němž došlo k ohrožení lidských životů. Před několika dny zasahovali hasiči v Kraslicích, kde hořel byt v pátém patře. „V bytě byla jedna osoba, hasiči provedli násilný vstup a muže v bezvědomí zachránili. Muže, který se nadýchal kouře a popálil se, si převzali zdravotníci. Zajistili jsme ještě místo pro přistání vrtulníku,“ popsal zásah Kasal.

Záchranáři v tomto případě ještě ošetřili jednoho člověka ze spodních pater domu, který se nadýchal kouře. Celková škoda a příčina požáru jsou předmětem vyšetřování. Zásahu se zúčastnilo pět jednotek včetně hasičů z německého Klingenthalu.