ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Lidi, hýbejte se. Vysočina chce kampaní za 10 milionů naplnit tělocvičny

  • 4
Přilákat veřejnost a hlavně lidi nad 50 let ke sportu, to je cílem nové kampaně Kraje Vysočina. Hejtmanství připravuje na týden od 25. dubna do 1. května akci s názvem Vysočina v pohybu s podtitulem Týden sportu zdarma.

Lidé budou mít v této době ve vybraných vnitřních sportovištích možnost bezplatně si vyzkoušet různé aktivity. Může jít třeba o bruslení, plavání či fitness.

„Věříme, že to bude motivací a apelem, abychom se vrátili do normálního způsobu života a abychom si uvědomili, že dva roky zbrzděného života vlivem covidu bychom měli dohnat,“ řekl hejtman Vítězslav Schrek (ODS).

Kraj v úterý spustil registrační web, v němž se snaží oslovit provozovatele jednotlivých sportovišť, aby se do projektu připojili. Za uvolněné hodiny pro tuto akci jim nabídne nájem. Na projekt má vyčleněno 10 milionů korun.

„Podmínkou pro přihlášení sportoviště je kapacita daného místa alespoň pro 20 osob a vyblokování minimálně pěti volných hodin v týdnu,“ upřesnila náměstkyně hejtmana Hana Hajnová (Piráti).

Bowlingu a šipek se krajský program netýká

Příkladem sportovišť, která jsou podle ní ideálním adeptem pro zapojení do projektu, jsou plavecké bazény, zimní stadiony a kluziště, posilovny, fitness centra, tělocvičny, haly nebo například sokolovny v menších městech.

U sokoloven a tělocvičen je ale třeba mít také zajištěný program. „To znamená mít k dispozici trenéra či instruktora konkrétní sportovní aktivity. Naopak sportovištěm se nemyslí bowlingové herny či herny šipek,“ upozornila Hajnová.

Od března pak budou na stránkách vysocinavpohybu.cz postupně zveřejňovány nabídky volných hodin pro sport, které budou moci lidé zdarma využít.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit