ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: HZS Pardubického kraje

Na Žďársku havaroval autobus se 30 lidmi, záchranáři ošetřili šest dětí

  • 7
U obce Sklené nad Oslavou na Žďársku dopoledne havaroval autobus se třiceti lidmi, převážně dětmi. Tři lehce zranění museli na ošetření do nemocnice, sdělila ředitelka záchranky Vladislava Filová.

Auta projíždějí tímto úsekem silnice první třídy číslo 37 kyvadlově. 

„Hlášení o nehodě jsme přijali na tísňové lince v 9:48, na místo vyrazily dvě jednotky profesionálních hasičů ze Žďáru nad Sázavou a Velkého Meziříčí. Na místě došlo k nehodě autobusu, ve kterém cestovalo 27 dětí, čtyři dospělí a řidič, s osobním vozidlem,“ uvedla tisková mluvčí hasičů Petra Musilová.

Autobus byl po dopravní nehodě nakloněný, hasiči cestující evakuovali. Záchranáři ošetřili šest zraněných dětí, tři potom odvezli do nemocnice. 

„Na místo dorazil náhradní autobus, hasiči pomohli s přeložením zavazadel a nezraněné děti pokračovaly v cestě,“ dodala Petra Musilová.

Nehoda se stala před křižovatkou na obec Rousměrov. Jak ukázala policejní dechová zkouška, řidič autobusu nepil alkohol.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,