NA RYBU (na 5 porcí)
½ kapra (klidně i s kůží a kostmi, případně jiná oblíbená ryba – pstruh, losos, sumec atd.), sůl a pepř (podle chuti), plná lžička drceného kmínu GUSTITO, 40 g másla BONI
Kapra dejte na pekáč, dochuťte solí, pepřem, kmínem, přidejte plátky másla a rybu upečte. Při 200 °C vám to zabere zhruba 20 minut. Poté kapra zbavte kostí a čisté maso dejte stranou. Kosti ještě můžete použít na zesílení vývaru.
NA POLÉVKU
1 kořenová petržel, 2 mrkve, kousek celeru (asi 100 g),1 cibule (nebo 3 šalotky), 2 brambory od českých farmářů, 100 g másla BONI, 2 lžíce rostlinného oleje PENNY, ½ plechovky drcených rajčat SAN FABIO, 1500 ml rybího vývaru (případně zeleninového), 150 ml suchého bílého vína, 3 kuličky nového koření GUSTITO, 2 bobkové listy GUSTITO, 100 ml smetany ke šlehání BONI, sůl, pepř
Kořenovou zeleninu nakrájejte na menší kousky. V hrnci rozehřejte máslo a olej, přidejte zeleninu a restujte ji, dokud se hezky neopeče a nezbarví. Zhruba 10 minut. Dále si nakrájejte cibuli a také ji přidejte do polévky. Po 5 minutách přihoďte nakrájené oloupané brambory, polévku osolte a opepřete. Doplňte plechovku rajčat, bílé víno a opět zarestujte, dokud se víno neodpaří. Základ polévky nakonec zalijte rybím vývarem, přisypejte nové koření, bobkový list a vše povařte asi 25 minut, dokud zelenina nezměkne. Polévku rozmixujte společně se smetanou a dochuťte podle potřeby. Přidejte část pečeného rybího masa, zbytek si schovejte na servis.
NA SERVIS
krutony ze staršího pečiva, pečeného rybího masa, snítka petrželky nebo pažitky, 5 lžic smetany ke šlehání BONI
Polévku servírujte s krutony, trochou pečeného rybího masa, bylinkami a kapkou smetany.
Dobrou chuť!
SOUTĚŽ
Zasoutěžte si na Instagramu Žena a život o nabitou kartu na 1000 Kč do prodejen PENNY. Neváhejte a napište nám do komentářů ZDE!