Předloni vyhořelo, nyní se do alzheimer centra v Roztokách vrátí senioři

  • 0
Do Domova Alzheimer v Roztokách u Prahy, při jehož předloňském požáru zemřeli dva lidé, se v nejbližších dnech opět nastěhují senioři. Zařízení je po rekonstrukci zkolaudované a splňuje veškeré předpisy. Jeho celková kapacita je 64 lůžek, tedy o čtyři více než před požárem.

Vrátí se i někteří klienti, kteří v zařízení žili před požárem, uvedl člen správní rady Domova Alzheimer Roztoky u Prahy Radek Žádník. Policisté stále ještě na případu pracují, ukončený zatím není, sdělila mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Obnova objektu začala hned v roce 2022, celkově vyšla na přibližně 80 milionů korun. Připravený je i tým asi 25 zaměstnanců, další přibudou s nabíráním klientů.

„Žádostí máme skutečně dostatek, že bychom z nich tu kapacitu už dneska byli schopni naplnit. Nicméně proces přijímání klientů bude postupný a bude trvat několik měsíců,“ vysvětlil Žádník.

Tragédie v alzheimer centru. Jak je možné, že neseděl počet evakuovaných

O protipožární ochranu se bude starat například elektronická požární signalizace, normy splňují dveře, systém odvětrávání i veškeré další povinné prvky. V budově je přestěhovaná kotelna, dříve byla v horním patře, nově je v technickém přístavku.

Domov hořel předloni, 1. června. Při požáru zasahovalo kolem sto hasičů a vyhlášený byl nejvyšší stupeň požárního poplachu.

Dva lidé nepřežili, desítky se zranily a škoda činila kolem 70 milionů korun. Případ policie prověřuje jako podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. Zatím ale nikoho neobvinila.

,