Medailonky ve slanině s fazolkami a dýní
Suroviny: 400 g máslové dýně, sůl, 800 g vepřové panenky, 12 dlouhých plátků anglické slaniny, mletý černý pepř, olej, 400 g zelených fazolek, 60 g másla
?Postup:
1. Dýni oloupeme a odstraníme semínka. Nakrájíme ji na menší kousky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut doměkka. Pak ji scedíme a dáme stranou.
2. Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na dvanáct plátků. Plátky obalíme po obvodu slaninou, osolíme je a opepříme.
3. Ve větší pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje a plátky masa zprudka po obou stranách opečeme. Přendáme je do zapékací mísy nebo pekáčku a výpek přilijeme k masu. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 10 minut.
4. Mezitím krátce spaříme fazolky ve vroucí osolené vodě, vyjmeme je a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm fazolky a dýni. Pak směs osolíme, opepříme a přidáme na talíře k medailonkům.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 2144 kJ/512 kcal
Počet porcí/kusů 4