Fazolové lusky se žampiony
Suroviny: 3 červené papriky, olivový olej, ?1 velkou cibuli, 3 stroužky česneku, 300 g mražených fazolek, 200 g žampionů, sůl, mletý černý pepř, 200 g zakysané smetany, hrst sekaného kopru, ?dle chuti citronovou šťávu, 60 g dýňových semínek
?Postup:
1. Papriky omyjeme a osušíme. Potřeme je olivovým olejem a v troubě pod grilem necháme péct, dokud se na nich nezačnou tvořit puchýře. Pak je uzavřeme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit. Oloupeme je a nakrájíme na nudličky.
2. Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky. Fazolky propláchneme teplou vodou. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
3. V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Přidáme žampiony a orestujeme je. Vmícháme fazolky a papriky. Vše osolíme a opepříme a prohřejeme.
4. Zakysanou smetanu lehce osolíme a vmícháme do ní kopr. Dip dochutíme citronovou šťávou. Dýňová semínka nasucho opražíme. Zeleninovou směs podáváme posypanou semínky, s koprovým dipem a polentou.
Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1252 kJ/299 kcal
Počet porcí/kusů 4