Vepřová kotleta s mandlovými fazolkami
Suroviny: 500 g zelených fazolek, sůl, 4 kotlety s kostí (po 200 g), drcený černý pepř, olej na opékání, 40 g másla, 50 g mandlí (plátků)
?Postup:
1. Fazolky očistíme, opláchneme a podélně nakrájíme na poloviny. Povaříme je asi 3 minuty ve vroucí osolené vodě, potom je scedíme a prudce zchladíme ve studené vodě. Opět je scedíme a necháme okapat.
2. Kotlety očistíme, po stranách nařízneme a lehce naklepeme. Opepříme je a v pánvi na rozehřátém oleji nejprve zprudka z obou stran osmahneme a potom je zvolna při střední teplotě dopečeme. Nakonec je osolíme.
3. V jiné pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mandle a při mírné teplotě je restujeme, dokud nezačnou vonět. Pak přimícháme fazolky a prohřejeme je. Rozdělíme je na talíře, přidáme kotlety a podlijeme výpekem. Podáváme s bramborovou či bramborovo-květákovou kaší.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 2073 kJ/495 kcal
Počet porcí/kusů 4