Fazolková polévka
Suroviny: 400 g fazolkových lusků, sůl, 4 lžíce olivového oleje, 6 jarních cibulek, 40 g hladké mouky, 1 lžička mleté sladké papriky, mletý černý pepř, 3 stroužky česneku, 1 lžička jablečného octa, 2 lžíce nasekané petrželky, 1 snítka kopru
?Postup:
1. Fazolky očistíme a překrájíme na malé kousky. Vložíme je do mírně osolené vroucí vody a uvaříme doměkka.
2. Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm na kolečka nakrájenou bílou část cibulek. Přisypeme hladkou mouku a krátce orestujeme. Pak vmícháme mletou papriku a zalijeme vodou. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut.
3. Přidáme měkké fazolky i s vodou ve které jsme je vařili. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a jablečný ocet. Povaříme asi 5 minut.
4. Nakonec vmícháme najemno nasekanou petrželku a kopr a podáváme.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 697 kJ/166 kcal
Počet porcí/kusů 4