Thajský kokosový dezert
Potřebujeme: 5 vajec, 200 g třtinového cukru, 370 ml kokosového mléka, 15 g rýžové mouky, špetka soli
Dohotovení: plátky sušeného kokosu, lístky máty
Postup:
1. Vejce rozklepneme do mísy a vyšleháme je s cukrem. Pak přilijeme 200 ml kokosového mléka a znovu prošleháme.
2. Krém rozlijeme do zapékacích mističek, které vložíme do pekáčku a přilijeme tolik vody, aby byly misky asi do poloviny ponořené. Pečeme ve vyhřáté troubě při 150 °C asi 50 minut. Pak misky vyjmeme z vodní lázně a necháme zchladnout.
3. Zbylé kokosové mléko vlijeme do kastrůlku a rozmícháme v něm rýžovou mouku se špetkou soli. Přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme asi 3 minuty do zhoustnutí. Necháme zchladnout a hmotou naplníme cukrářský sáček. Na zchladlé dezerty nastříkáme pusinky a dozdobíme je plátky kokosu a mátou.
Doba přípravy 80 (bez chladnutí) minut.
1 porce obsahuje 2033 kJ/486 kcal
Počet porcí/kusů 4