Rybí špíz s dipem quacamole
Potřebujete: 200 g tresky, 100 g mušlí slávek, sůl, mletý černý pepř, 1/2 avokáda, 1 limeta, 1 snítka rozmarýnu, 1 lžíce olivového oleje
Postup:
1. Tresku nakrájíme na kousky a napícháme je střídavě s mušlemi na dvě špejle. Osolíme je a opepříme.
2. Z rozpůleného avokáda vyloupneme pecku a lžíci vydlabeme dužinu ze slupky. V misce ji rozetřeme s limetkovou šťávou, špetkou soli a pepře.
3. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme čerstvý rozmarýn a špízky opečeme z každé strany asi 4 minuty. Podáváme s avokádovým dipem quacamole.
Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 2153 kJ/514 kcal
Počet porcí/kusů 1