Kuřecí závitky na jehle
Potřebujete: 4 prsní kuřecí řízky, 4 plátky tyrolské sušené šunky, 4 snítky tymiánu, 50 g másla, sůl, mletý černý pepř, 1 lžíce lístků šalvěje, 4 stroužky česneku, 2 šalotky, 2 lžíce olivového oleje extra panenského, 400 g baby špenátu, 1 lžíce balsamikového octa
Postup:
1. Maso omyjeme a osušíme. Řízky lehce naklepeme z obou stran a každý po délce rozkrojíme. Plátky tyrolské šunky také podélně rozpůlíme. Tymián opláchneme, lístky nasekáme a vmícháme je do změklého másla, které osolíme a opepříme.
2. Plátky masa potřeme tymiánovým máslem, položíme na ně proužek šunky a lístek šalvěje. Maso stočíme do závitků, vždy dvě rolky napíchneme na grilovací jehlu a mezi ně zbylé lístky šalvěje.
3. Špízy rozložíme na grilovací rošt nad vrstvu žhavého dřevěného uhlí. Grilujeme je z obou stran, z každé strany asi 5 minut, aby se maso zcela propeklo.
4. Mezitím oloupeme česnek a šalotku, oboje nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Přidáme ocet, krátce svaříme a promícháme s opranými špenátovými listy. Dochutíme solí a servírujeme s grilovanými kuřecími závitky.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1445 kJ/345 kcal
Počet porcí/kusů 4