Špíz z vepřové krkovičky
Potřebujete: 600 g vepřové krkovice, 200 g vepřových jater, 100 g slaniny na plátky, sůl, mletý černý pepř, 1 červenou papriku, 1 žlutou papriku, 2 cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžíci oregana, 600 g malých brambor, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, směs Americké brambory Avokádo
Postup:
1. Maso a játra očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Játra obalíme ve slanině a kostky masa osolíme a opepříme.
2. Papriky a cibuli očistíme a nakrájíme na přibližně stejně velké kousky jako maso. Pak vše střídavě napichujeme na navlhčené špejle nebo kovové špízy.
3. Špízy posypeme oreganem Avokádo. Pozvolna je ze všech stran opečeme na oleji nebo ogrilujeme.
4. Mezitím důkladně omyjeme brambory a překrájíme je na čtvrtiny. Dáme je do pekáčku, zakapeme olivovým olejem, přidáme máslo a pečeme při 220 °C doměkka. Pak je posypeme směsí Americké brambory Avokádo a promícháme. Podáváme je jako přílohu ke špízům.
Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 3837 kJ/916 kcal
Počet porcí/kusů 4