Husí prsíčka v listovém těstě
Suroviny: 800 g husích prsou, koření na drůbež, 4 lžíce oleje, vývar na podlévání, asi 4 lžíce nasekaných bylinek (bazalky, tymiánu, estragonu), 200 g listového těsta, hladkou mouku na vál, 1 vejce na potření, 1 lžíci sezamu, 1 lžíci kmínu
Postup:
1. Husí prsa očistíme a na kůži několikrát nařízneme. Posypeme je kořením na drůbež a v pekáčku na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme.
2. Prsa podlijeme trochou vývaru a vložíme do trouby. Při 190 °C je pečeme asi 60 minut. Během pečení je přeléváme výpekem, případně podléváme další tekutinou.
3. Měkká prsíčka vyjmeme z pekáčku a ještě teplá obalíme v nasekaných bylinkách. Když vychladnou, přes vlákno je nakrájíme na silnější plátky.
4. Listové těsto rozválíme na pomoučněné válu na plát a rozdělíme na čtverečky. Navrch každého položíme kousek masa a zabalíme ho. Šátečky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je vajíčkem a posypeme sezamem nebo kmínem. V troubě je při 200 °C pečeme dozlatova.
Doba přípravy 110 minut.
1 porce obsahuje 4047 kJ/967 kcal
Počet porcí/kusů 4