Dýňová polévka s mletým masem
Suroviny: 1 máslová dýně, ?sůl, ?200 ml smetany na vaření, ?mletý černý pepř, ?1 jarní cibulka, ?1 chilli paprička, ?2 lžíce oleje, ?200 g mletého vepřového masa, ?čerstvé bylinky na ozdobu
Postup:
1. Dýni oloupeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Dužinu nakrájíme na kostičky a vsypeme do hrnce. Zalijeme ji vodou tak, aby byla ponořená, osolíme ji a pozvolna uvaříme zcela doměkka.
2. Pak dýni rozmixujeme tyčovým mixérem. Pyré zjemníme smetanou, dle potřeby rozředíme vodou a dochutíme solí a pepřem.
3. Cibulku i papričku očistíme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm mleté maso. Přidáme cibulku s papričkou, vše osolíme, opepříme a ještě společně opečeme. Polévku rozdělíme do misek, nahoru dáme masovou směs a bylinku. Podáváme s čerstvým pečivem.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 1135 kJ/271 kcal
Počet porcí/kusů 4