Kdy jindy lahodně zpracovat dýni než na podzim. Vyzkoušehte naše osvědčerné recepty.

Dýňovo-bramborové placičky

Suroviny:
300 g dýně hokkaido, ?300 g brambor typu C, ?1 šalotka, ?6 stroužků česneku, ?1 lžička usekaného rozmarýnu, ?1 vejce, ?olej na smažení

?Na omáčku: ?3 velká masitá rajčata, ?1 šalotka, ?1/2 lžíce olivového oleje, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?hrst listů bazalky



Postup:

1.
Dýni rozkrojíme. Odstraníme střed a semínka. Oloupeme ji a dužinu nastrouháme nahrubo. Brambory oloupeme. Polovinu nastrouháme najemno a druhou polovinu nahrubo. Šalotku a česnek oloupeme. Šalotku nakrájíme na jemná půlkolečka, česnek nahrubo rozdrtíme. Vše smícháme. Dochutíme rozmarýnem, pepřem a solí. Vmícháme vejce.

2. V pánvi zahřejeme olej. Lžící nabíráme postupně těsto a roztíráme ho na menší placičky, které opékáme z obou stran dokřupava.

3. Na omáčku nařízneme rajčata na špičce a krátce je spaříme ve vroucí vodě. Oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky. V kastrůlku na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme nakrájená rajčata a krátce podusíme. Dochutíme solí, pepřem a nadrobno natrhanými lístky bazalky. Omáčku podáváme k placičkám.


Doba přípravy 30 minut.

1 porce obsahuje 712 kJ/170 kcal

Počet porcí/kusů 4


  6:00,  aktualizováno  31. března 2019 13:23