Dušená dýně s kapustou a klobáskami
Suroviny: 2 cibule, ?600 g očištěné dužiny dýně, ?400 g kapusty, ?250 g paprikové klobásy, ?100 g anglické slaniny, ?rostlinný olej, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?asi 3 stroužky česneku, ?hrst sekané petrželky
Postup:
1. Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Dužinu dýně nakrájíme na kostičky, očištěné listy kapusty na nudličky. Klobásy rozkrájíme na delší špalíčky. Každý kousek pak na koncích nakrojíme do kříže. Slaninu nakrájíme nadrobno.
2. Klobásky opečeme na trošce oleje v kastrolu dozlatova. Vyjmeme je a ve výpeku rozškvaříme slaninu. Vypeče-li se až příliš mnoho tuku, část ho slijeme. Pak přidáme cibuli a orestujeme ji.
3. Do pánve přisypeme dýni. Opečeme ji, osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody. Pod pokličkou ji necháme dusit.
4. Když je dýně poloměkká, přidáme do kastrolu kapustu s klobáskami. Vše dodusíme doměkka. Nakonec směs dochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem a vmícháme do ní petrželku. Podáváme s pečivem.
Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1530 kJ/365 kcal
Počet porcí/kusů 4