Šunkové lívance s hermelínem
Suroviny: 200 ml mléka, 1 lžička krupicového cukru, 20 g droždí, 300 g hladké špaldové mouky, 2 malá vejce, 200 ml světlého piva, sůl, 100 g šunky, 4 hermelíny (po 100 g), olej na vymazání lívanečníku, rukola na ozdobu
?Postup:
1. V míse smícháme vlažné mléko s cukrem, droždím a asi 3 lžícemi mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
2. Potom přidáme vejce rozšlehaná s pivem, zbylou mouku, sůl a vše dobře promísíme. Těsto necháme na teplém místě 30-40 minut kynout. Do vykynutého těsta vmícháme pokrájenou šunku (část si necháme na ozdobu).
3. Mističky lívanečníku vymažeme lehce olejem a z připraveného těsta v nich upečeme lívance. Lívance uchováme teplé.
4. Hermelíny podélně rozkrojíme. Lívance a plátky hermelínu poskládáme střídavě do komínků. Věžičky ozdobíme zbylou šunkou a rukolou. Podáváme se zeleninovým salátem.
Doba přípravy 45 (bez doby kynutí) minut.
1 porce obsahuje 2692 kJ/643 kcal
Počet porcí/kusů 4