Palačinkové řezy s játrovým krémem a rybízovým dipem
Palačinky: ?2 vejce ?250 ml mléka ?špetka soli ?asi 5 lžic polohrubé mouky ?olej na smažení ?Játrový krém: ?2 lžíce jemně sekaných lískových oříšků ?125 g játrové paštiky ?3 lžíce zakysané smetany ?špetka tymiánu ?sůl ?mletý černý pepř
?Rybízový dip: ?150 g želé nebo marmelády z červeného rybízu ?2 lžíce červeného vína ?5 lžič pomerančové šťávy ?1 lžička strouhané pomerančové kůry ?špetka tymiánu ?sůl ?mletý černý pepř ?100 g červeného rybízu
Postup:
1. Vejce rozšleháme v mléce. Přidáme sůl a za stálého míchání po lžících mouku. Hladké těstíčko necháme asi 20 minut odpočinout. Pak z něj na pánvi vytřené olejem upečeme asi 6 palačinek.
2. Lískové oříšky nasucho opražíme. Paštiku vyšleháme se smetanou do hladka. Přidáme oříšky s tymiánem. Krém dochutíme solí a pepřem.
3. Pět palačinek potřeme krémem a sesadíme je dohromady. Navrch přitiskneme zbylou omeletu. Dort necháme v chladu zatuhnout. Před podáváním ho nakrájíme na kousky, které na talíři doplníme rybízovým dipem.
4. Želé svaříme s vínem, pomerančovou šťávou a kůrou a s tymiánem. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Vsypeme do ní očištěné kuličky rybízu, odstavíme ji a necháme vystydnout.
Doba přípravy 45 (bez chlazení) minut.
1 porce obsahuje 1292 kJ/309 kcal
Počet porcí/kusů 6