Omeleta s krevetami
Suroviny: 250 g vařených krevet, ?50 g přepuštěného másla, 8 vajec, ?sůl, 1/2 lžičky tabasca, 100 g strouhaného ementálu
?Postup:
1. Krevety podélně rozřízneme. V pánvi rozehřejeme 1/4 másla a 1/4 krevet na něm opečeme.
2. V misce rozšleháme 2 vejce, lehce je osolíme, přidáme kapku tabasca a směs vlijeme na orestované krevety.
3. Když začne omeleta na okrajích tuhnout, posypeme ji částí sýra, přehneme ji na polovinu a z obou stran dopečeme dozlatova.
4. Stejným způsobem připravíme další 3 omelety. Podáváme je s míchaným zeleninovým salátem, případně i různě upravenými bramborami.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 2052 kJ/490 kcal
Počet porcí/kusů 4