Mesfouf (Masfouf)
Suroviny: 300 g kuskusu, 2 lžíce másla, 100 g rozinek, 4 lžíce pomerančové šťávy, 6 lžic medu, 100 g vlašských ořechů, 2 granátová jablka
?Postup:
1. Kuskus se v Africe připravuje ve speciálním hrnci na kuskus. U nás se nejčastěji používá instantní kuskus, který se zalije vařicí vodou v poměru 1:2. Necháme ho 10 minut nabobtnat pod pokličkou, přitom ho několikrát jemně promícháme vidličkou.
2. Rozinky namočíme na 10 minut do vlažné pomerančové šťávy. V malém hrnku rozehřejeme med a prohřejeme v něm vlašské ořechy. Pak je vmícháme do kuskusu společně s rozehřátým máslem a rozinkami. Podáváme teplé i studené, sypané zrníčky z granátových jablek.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 2542 kJ/607 kcal
Počet porcí/kusů 4