Grilovaná kuřecí prsa s kuskusem a fazolkami na česneku
Suroviny: 4 kuřecí prsa, sůl, drcený černý pepř, olivový olej, 200 g kuskusu, asi 400 ml zeleninového vývaru z kostky, 1 svazeček petrželky, 40 g dýňových semínek, 1 citron, 400 g fazolových lusků, 3 stroužky česneku
?Postup:
1. Kuřecí prsa očistíme a podélně rozkrojíme. Rozklepeme je, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Chvíli je necháme odpočinout. Pak je na oleji na pánvi zvolna opečeme.
2. Kuskus vsypeme do mísy a zalijeme vroucím vývarem tak, aby hladina sahala asi 1 cm nad něj. Přiklopíme ho a necháme nabobtnat. Pak ho vidličkou načechráme. Vmícháme do něj nadrobno nasekanou petrželku a nasucho opražená semínka. Dochutíme ho solí, pepřem a citronovou šťávou.
3. Fazolky očistíme a spaříme v osolené vodě. Necháme je okapat. Česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na olivovém oleji na pávni. Přisypeme fazolky a opečeme je. Dochutíme je solí a pepřem.
Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 3752 kJ/896 kcal
Počet porcí/kusů 4