Kuskus je těstovina vyráběná z tvrdé pšenice a pro naše tělo je rozhodně nejvhodnější jeho celozrnná varianta.

Kuskus s chřestem

Suroviny:
300 g kuskusu, asi 500 ml zeleninového vývaru, 300 g chřestu, 1 stroužek česneku, 1 chilli paprička, olivový olej, 100 g hrášku, asi 2 lžíce nasekaného koriandru, asi 2 lžíce nasekané máty, dle chuti chilli koření a citronová šťáva, sůl, mletý černý pepř, 50 g mandlových plátků



?Postup:

1. Kuskus nasypeme do mísy. Zalijeme ho vroucím vývarem tak, aby hladina sahala asi 1 cm nad něj. Přiklopíme ho a necháme nabobtnat. Pak ho odklopíme a načechráme vidličkou.


2. Chřest očistíme škrabkou a nakrájíme ho na kousky. Oloupaný česnek a chilli papričku nasekáme nadrobno a osmahneme na troše oleje v pánvi.


3. Do pánve přidáme nakrájený chřest i hrášek. Vše orestujeme a společně s nasekanými bylinkami vmícháme do kuskusu.


4. Kuskus dochutíme citronovou šťávou, chilli kořením a solí a pepřem. Na talíři ho posypeme nasucho opraženými mandlovými plátky.


Doba přípravy 30 minut.

1 porce obsahuje 1661 kJ/397 kcal

Počet porcí/kusů 4


  12:04,  aktualizováno  21:21