Kuskus s rajčaty, avokádem a mozzarellou
Suroviny: 200 g kuskusu, asi 300 ml zeleninového vývaru, 1 lžíce bylinkového pesta, 3 lžíce citronové šťávy, špetka sušeného tymiánu, 3 lžíce olivového oleje, sůl, mletý černý pepř, 250 g cherry rajčátek, 2 zralá avokáda, 200 g mozzarelly, hrst lístečků rukoly nebo špenátu
Postup:
1. Kuskus vsypeme do misky a zalijeme ho vroucím vývarem. Přiklopíme ho a asi 5 minut ho necháme stát.
2. Pesto promícháme se lžící citronové šťávy, tymiánem a olejem. Kuskus odklopíme, vidličkou načechráme a vmícháme do něj dresink. Dle potřeby ho dochutíme solí a pepřem.
3. Rajčátka omyjeme a překrojíme napůl. Avokáda rozkrojíme a vyjmeme z nich pecku. Pak je oloupeme, nakrájíme na kostičky a promícháme se zbylou citronovou šťávou. Mozzarellu nakrájíme na malé kostičky.
4. Ke kuskusu přidáme rajčátka, avokádo, sýr a rukolu či špenát. Vše zlehka promícháme.
Tip: Jestli chceme mít salát pikantnější, můžeme do něj přidat nadrobno nasekanou chilli papričku.
Doba přípravy 15 minut.
1 porce obsahuje 2225 kJ/531 kcal
Počet porcí/kusů 4