Pečení vánočního cukroví je v plném proudu. Vyzkoušejte různé variace kuliček

Čokoládové rumové kuličky

Suroviny:
100 g lískových oříšků, 120 g strouhaného kokosu, 100 g čokolády na vaření, 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 30 ml rumu, 100 g strouhané mléčné čokolády na obalení



Postup:

1. Oříšky umeleme najemno. Společně s kokosem je nasucho opražíme při nízké teplotě na pánvi dozlatova a necháme vychladnout. Čokoládu nastrouháme.


2. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme kokos s oříšky, čokoládu, vanilkový cukr a rum. Všechno důkladně mícháme, dokud nevznikne kompaktní hmota. Necháme ji v chladničce krátce zatuhnout.


3. Z čokoládové hmoty vytvarujeme malé kuličky. Obalíme je ve strouhané mléčné čokoládě a uložíme do chladničky ztuhnout.


Doba přípravy 45 minut.

1 porce obsahuje 285 kJ/68 kcal

Počet porcí/kusů 50


  9:01,  aktualizováno  25. března 2019 22:09