Mandlovo-rumové hrudky
Hmota: 100 g moučkového cukru, 50 g sušeného mléka, 4 lžíce rumu, 1 lžíce másla
?Karamel: 100 g krupicového cukru, 1 lžíce medu, 2 lžíce másla
?Dohotovení: 100 g mandlových třísek, 40 g marcipánové hmoty, 40 g plátků kandovaného manga, 100 g mléčné čokoládové polevy
Postup:
1. Moučkový cukr smícháme se sušeným mlékem a prosijeme do mísy. Přidáme rum a 1 lžíci změklého másla a ze všech přísad vypracujeme nelepivou tuhou hmotu. Vytvarujeme z ní malé kuličky a necháme asi hodinu zaschnout.
2. Do kastrůlku nasypeme krupicový cukr, rozpustíme jej a připravíme světlý karamel. Pak přidáme med, zbylé máslo a dobře promícháme.
3. Kuličky z mléčné hmoty napichujeme na špejle a namáčíme do horkého karamelu. Pak je obalíme v mandlích, které dobře přitiskneme, a hrudky necháme vychladnout.
4. Mezitím prohněteme marcipán a rozválíme ho na tenkou placku. Z marcipánu a plátků kandovaného manga vypichujeme malé hvězdičky. Čokoládovou polevu rozpustíme v horké vodní lázni, hrudky do ní namáčíme, ozdobíme hvězdičkami a necháme ztuhnout.
Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 363 kJ/87 kcal
Počet porcí/kusů 30