Indická bramborová polévka s hráškem
Suroviny: 3 brambory?, 1 velká cibule?, 2 stroužky česneku?, 1000 ml zeleninového vývaru?, 1 chilli paprička, ?100 g mraženého nebo čerstvého zeleného hrášku, ?4 lžíce bílého jogurtu?, 2 lžíce oleje?, sůl?, černý pepř, ?po 1 lžičce koření garam masaly, mletého koriandru a mletého kmínu?, nať koriandru na ozdobení
Postup:
1. Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme. Česnek oloupeme a rozetřeme.
2. Chilli papričku nasekáme najemno. Pokud polévku nechceme mít příliš ostrou, zbavíme papričku semínek. Hrášek necháme rozmrazit.
3. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na něj brambory, cibuli a česnek a smažíme za občasného míchání asi pět minut. Pak přisypeme mleté koření a za neustálého míchání ještě asi minutu restujeme.
4. Základ polévky zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme nasekanou chilli papričku a promícháme. Polévku přivedeme k varu a 20 minut necháme provařit. Před koncem varu přidáme hrášek a vaříme ještě pět minut. Do hotové polévky vmícháme jogurt, dochutíme solí a pepřem a na talíři zdobíme usekaným koriandrem.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 653 kJ/156 kcal
Počet porcí/kusů 4