Zahřejí i zachutnají. Lahodné polévky, které mají nádech exotiky.

Cuketová polévka

Suroviny:
1 cibule?, stroužek česneku?, 150 g žampionů, ?750 g cukety?, 1 lžíce slunečnicového oleje, ?1 citron?, 400 ml zeleninového vývaru?, 1 bobkový list?, špetka muškátového oříšku?, 200 g taveného sýra, ?mletý pepř, ?sůl?, cherry rajčátka na ozdobení



Postup:

1.
Cibuli a česnek oloupeme a usekáme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na slabé plátky.

2. Cuketu očistíme, omyjeme a rozkrájíme na menší kousky. Houby krátce orestujeme na oleji a vyjmeme. Na vypečeném tuku necháme zesklovatět cibuli a česnek, potom přidáme cuketu a lehce ji opečeme.

3. Zalijeme ji citronovou šťávou, zeleninovým vývarem a přidáme ještě asi 200 ml vody. Ochutíme bobkovým listem a muškatovým oříškem. Povaříme asi10 minut, necháme mírně zchladnout a vyjmeme bobkový list. Potom cukety ve vývaru rozmixujeme.

4. Do cuketového základu přidáme sýr a za mírného varu jej necháme roztavit. Polévku ochutíme pepřem, solí a muškátovým oříškem. Přisypeme orestované žampiony a už je jen krátce prohřejeme. Před podáváním ozdobíme polévku slabými plátky cukety a cherry rajčátky.


Doba přípravy 60 minut.

1 porce obsahuje 976 kJ/233 kcal

Počet porcí/kusů 4