Lilkový salát
Suroviny: 2 lilky, 2 červené papriky, 70 ml olivového oleje, 3 prolisované stroužky česneku, 1 lžička tymiánu, 1/2 lžičky drceného pepře, sůl, šťáva z 1 citronu, černé olivy a sýr feta na ozdobu
Příprava:
Lilky nakrájíme na plátky, posypeme solí, necháme půl hodiny vypotit, pak opláchneme a papírovou utěrkou osušíme. Papriky opečeme, až se svraští a zhnědnou, zabalíme je na chvíli do sáčku a pak je oloupeme. V misce smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, tymián a pepř, lilky touto směsí potíráme a z obou stran opečeme. Urovnáme je do mísy, přidáme papriky nakrájené na nudličky, osolíme, zakápneme zbylou marinádou a citronovou šťávou. Ozdobíme celými olivami a sýrem feta nakrájeným na kostičky.
Náš tip: Navrch můžeme přidat vcelku nasucho ogrilovaná cherry rajčátka a pro pikantní chuť a svěží barvu salátu pokrájené jarní cibulky.