Bretaňský salát
Suroviny: 300 g těstovin, 200 g kuřecího masa, 100 g pikantní klobásky, cibule, olej, 1 dcl vody, drcený pepř, tymián, petrželka, 1 lžička papriky /koření/, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 6 lžic francouzského dressingu, bylinky na ozdobení
Příprava:
V osolené vodě uvaříme podle návodu těstoviny, scedíme je a necháme okapat. Na pánvi zpěníme na oleji cibuli, přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso a plátky klobásky, osolíme, okořeníme sušenou paprikou a po chvilce míchání zalijeme 1 dcl vody. Masovou směs pomalu dusíme asi 20 minut a pak odstavíme. Do teplých těstovin přidáme na nudličky nakrájenou papriku, pepř, tymián a masovou směs. Nakonec zlehka vmícháme francouzský dressing a podle potřeby salát přisolíme. Podáváme buď jako samostatné teplé jídlo třeba s hlávkovým salátem, nebo jako vychlazený předkrm.