Barevný salát z grilované zeleniny
Suroviny: 1 kg menších brambor, 3 různobarevné papriky, 1 lilek plus další zelenina podle chuti (cuketa, rajčata, brokolice), sůl, drcený pepř, grilovací koření, olej, petrželka a různé bylinky na ozdobu
Na dresing: 1 kelímek bílého jogurtu, směs čerstvých bylinek, 1 stroužek česneku
Příprava:
Brambory si můžeme pro jistotu lehce předvařit. Potom je spolu s ostatní zeleninou nakrájíme na větší kousky, smícháme se 3 lžícemi oleje, solí, kořením a pepřem a rozprostřeme do větší zapékací mísy. Dáme na asi 10–15 minut pod rozehřátý gril, občas zeleninovou směs promícháme. Jogurt promícháme s nasekanými bylinkami a utřeným česnekem. Hotový salát posypeme petrželkou a bylinkami a podáváme horké s jogurtovým dresingem buď jako lehké zeleninové jídlo, nebo jako velmi chutnou přílohu k masu či sýru.