Špagety s plody moře
Suroviny: 500 g špaget, 2 větší rajčata, 2 stroužky česneku, 500 g mražených plodů moře, 1 lžička soli, snítka bazalky, snítka petrželky, půlka citronu, 2 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, 1 lžíce vegety
Postup:
1. Špagety vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus. Pak je scedíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.
2. Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej, nasypeme do něj na kostičky nakrájená rajčata a krátce je orestujeme. Přidáme rozmražené mořské plody, opět vše orestujeme, zalijeme vínem a zakapeme citronovou šťávou.
3. Mořské plody s rajčaty přiklopíme a udusíme doměkka. Přidáme nadrobno nasekanou bazalku a petrželku a promícháme. Nakonec do směsi zlehka vmícháme uvařené špagety a ochutíme vegetou.
Doba přípravy 35 minut.
1 porce obsahuje 2611 kJ/624 kcal
Počet porcí/kusů 4