Špagety Aglio olio peperoncino
Suroviny: 500 g špaget, 8 stroužků česneku, 2-4 sušené chilli papričky (dle velikosti), 1 svazeček petrželky, 6 lžic olivového oleje
Postup:
1. Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4-5 litrů vody s jednou lžíci soli. Vložíme špagety a vyčnívající konečky vařečkou zasuneme do vody, aby byly všechny pod vodou. Během vaření mícháme. Těstoviny vaříme al dente ("na skus"), což trvá asi 8 minut, ale je lepší je již během vaření ochutnat. Špagety scedíme.
2. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky. Rozdrobíme chilli papričky, nasekáme smítky petržele.
3. Na oleji orestujeme česnek dozlatova, přidáme chilli a petrželku a vše kratičce orestujeme. Olej nesmí být příliš horky, aby se česnek nespálil a nezhořkl.
4. Přidáme uvařené špagety, promícháme a podáváme.
Doba přípravy 15 minut.
1 porce obsahuje 2344 kJ/560 kcal
Počet porcí/kusů 4