Filety z pstruha v bylinkách
Suroviny: 8 pstružích filetů, 4 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, bazalka, oregáno), sůl, 100 g másla, 150 g nakládaných hub (např. klouzků nebo lišek), 1 citron, 4 lžičky olivového oleje, 100 ml bílého vína
?Pracovní postup:
1. Filety omyjeme, osušíme a rozložíme na pracovní desku. Každý filet osolíme a potřeme nasekanými bylinkami, které důkladně přimáčkneme prsty k masu. Část bylinek si necháme stranou na posypání hotových ryb. Připravené ryby necháme v chladu rozležet.
2. Pak filety pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. V pekáčku rozpustíme máslo, vložíme do něj připravené filety a pečeme asi 25 minut při teplotě 180 °C.
3. Občas je podlijeme trochou vína. Asi 5 minut před koncem pečení přidáme k rybám nakládané houby, které vmícháme do výpeku. Hotové pstruhy podáváme přelité šťávou s houbami, jako příloha se hodí například pečené brambory.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 2018 kJ/482 kcal
Počet porcí/kusů 4