Štika s fenyklovým zelím
Suroviny: 800 g štiky vykuchané a očištěné, 2 lžíce oleje, 1 lžíce koření na ryby, 300 g hlávkového zelí, 1 fenykl, 1 lžíce vegety, 2 lžíce másla, 100 ml vývaru, svazek kopru
Pracovní postup:
1. Štiku omyjeme, osušíme a nakrájíme na podkovy. Posypeme ji kořením na ryby. Dáme je do pekáčku s olejem a zprudka opečeme ze všech stran.
2. Opečené podkovy dáme v pekáčku do vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut.
3. Mezitím očistíme zelí a fenykl a nakrájíme vše na nudličky. Na pánvi rozpálíme máslo. Přidáme nakrájené zelí a fenykl a krátce orestujeme. Podlijeme vývarem a necháme dusit asi 8 minut.
4. Podušené fenyklové zelí ochutíme vegetou a nasekaným koprem. Hotové podkovy podáváme s fenyklovým zelím a např. vařenými bramborami.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1906 kJ/455 kcal
Počet porcí/kusů 4