Pivní křídla s hermelínovým dipem
Suroviny: 2 stroužky česneku, ?200 ml černého piva, ?100 ml světlé sójové omáčky, ?1 lžíce rostlinného oleje, ?1 lžíce třtinového cukru, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?850 g kuřecích křídel ?
Hermelínový dip: ?1/2 cibule, ?100 g řapíkatého celeru, ?100 g hermelínu, ?100 g majonézy, ?šťáva z 1/2 citronu, ?1 lžička olivového oleje
Postup:
1. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Do kastrůlku nalijeme pivo, sójovou omáčku a olej, přidáme česnek a třtinový cukr, osolíme a opepříme. Vše asi 3 minuty povaříme a necháme vychladnout.
2. Křídla očistíme, omyjeme, osušíme a špičky odsekáme. Křídle vložíme do marinády a necháme asi 2 hodiny na chladném místě rozležet.
3. Na hermelínový dip oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Hermelín nakrájíme na menší kousky. Vše dáme do mísy, vmícháme majonézu, citronovou šťávu a olivový olej. Podle chuti osolíme a opepříme.
4. Křídla vyjmeme z marinády, rozložíme je na plech a pečeme v předehřáté troubě při 180 si 25 minut. Během pečení je potíráme marinádou. Kuřecí křídla podáváme na nahřátých talířích, s hermelínovým dipem a pečenými bramborami.
Doba přípravy 35 (bez doby čekání) minut.
1 porce obsahuje 2040 kJ/487 kcal
Počet porcí/kusů 4