Pečené kořeněné kuřecí kousky
Suroviny: 400 g kuřecích křídel, ?400 g kuřecích paliček, ?1 sterilovaná jalapeňos paprička, ?2 lžičky římského kmínu, ?2 lžičky oregana, ?1 lříce medu, ?1 lžička chilli, ?1 limetka, ?1 lžíce rostlinného oleje, ?sůl, ?4 jarní cibulky, ?300 g keříkových rajčat
Postup:
1. Kuřecí křídla a paličky očistíme, omyjeme a osušíme. Do mísy vložíme jalapeňos papričku, kmín, oregano, med, chilli, limetkovou šťávu, rostlinný olej, sůl a vše rozmixujeme.
2. Kousky kuřete vložíme do mísy s marinádou a rukama ji vmasírujeme do masa. Asi 20 minut necháme marinovat. Jarní cibulky očistíme a překrájíme na polovinu, rajčátka omyjeme.
3. Marinované kuře dáme na plech, vložíme ho do trouby vyhřáté na 190 °C a zhruba 45 minut pečeme. Na posledních 5 minut přidáme rajčátka a cibulky a společně s masem dopečeme.
4. Pečené kousky kuřete s jarní cibulkou podáváme se zakysanou smetanou s koriandrem, rajčaty, chilli a cibulovým salátem.
Doba přípravy 55 (bez marinování) minut.
1 porce obsahuje 1413 kJ/337 kcal
Počet porcí/kusů 4