Máme je rádi, tak proč nevyzkoušet nové recepty?

Fritovaná zázvorová křídla

Suroviny:
4 celá křídla, ?kousek zázvoru (5 cm), ?2 limetky, ?polohrubá mouka, ?špetka chilli, ?hrubozrnná sůl, ?olej na smažení



Postup:

1.
Očištěná křídla rozdělíme v kloubu na porce. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Z jedné limety nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Šťávu smícháme s nastrouhaným zázvorem, obalíme v ní křídla a necháme je krátce marinovat.

2. Mouku smícháme s chilli, limetkovou kůrou a solí. Křidélka necháme lehce okapat a obalíme je v okořeněné mouce.

3. V hlubokém kastrůlku rozpálíme větší množství oleje. Do horkého oleje vložíme obalená křídla. Ztlumíme oheň a na středním plameni fritujte asi 10 minut. Usmažená křídla vyndáme z oleje na papírový ubrousek. Podáváme se zbylou limetkou.


Doba přípravy 40 minut.

1 porce obsahuje 1568 kJ/375 kcal

Počet porcí/kusů 2


  10:00,  aktualizováno  31. března 2019 13:23