Candát v alobalu se žampionovou směsí
Suroviny: 800 g filetů z candáta, ?1 citron, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?4 lžíce hladké mouky, ?olej, ?300 g brambor, ?1 lžíce másla
?Žampionová směs: ?1 cibule, ?100 g žampionů, ?2 sterilované okurky, ?20 g sardelové pasty, ?1 snítka petrželky
Postup:
1. Filety z candáta opláchneme, osušíme a nakrájíme na porce. Cibuli nakrájíme najemno, žampiony a okurky nakrájíme na drobné kostičky a petrželku nasekáme. Vše dáme do misky, přidáme sardelovou pastu a dobře promícháme.
2. Do filetů z candáta uděláme zářezy. Pak rybu pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Opečeme ji na rozpáleném oleji.
3. Brambory nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji. Pak je rozdělíme na větší pláty alobalu a položíme na ně opečené porce candáta.
4. Na candáta rozetřeme připravenou žampionovou směs a poklademe ji plátky citronu a pokapeme rozpuštěným máslem. Vše opatrně zabalíme do alobalu a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 25 minut při 190 - 200 °C. Podáváme v alobalu.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1406 kJ/336 kcal
Počet porcí/kusů 4