Lín v bylinkovém těstíčku
Suroviny: 800 g lína nakrájeného na podkovy, ?6 lžic hladké mouky, ?50 ml mléka, ?1 vejce, ?100 g strouhaného parmazánu, ?1 lžíce nasekaných bylinek (bazalka, tymián, rozmarýn,) ?4 stroužky česneku, ?sůl, ?olej na smažení, ?1 citron
Postup:
1. Porce ryby opláchneme a osušíme. Mouku, mléko, vejce, strouhaný parmazán a nasekané bylinky promícháme na hladké těstíčko, které dochutíme utřeným česnekem a solí.
2. V hluboké pánvi rozpálíme olej. Porce lína namáčíme do těstíčka a pozvolna osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
3. Osmažené kousky ryby pokládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný olej. Podáváme s bramborovou kaší a zdobíme citronem.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1936 kJ/462 kcal
Počet porcí/kusů 4