Kapr na houbách
Suroviny: 600 g filetů z kapra, ?sůl, ?kmín, ?3 lžíce hladké mouky, ?2 lžíce másla, ?2 lžíce oleje, ?1 cibule, ?100 g čerstvých hříbků, ?100 g lišek, ?200 ml rybího vývaru, ?1 stroužek česneku, ?1 snítka tymiánu
Postup:
1. Filety z kapra opláchneme, osušíme a nakrájíme na jednotlivé porce. Osolíme je, okmínujeme a obalíme v mouce.
2. Na pánvi rozpálíme olej s máslem a kousky kapra po obou stranách opečeme dozlatova. Vyjmeme je a ve výpeku orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné a nakrájené houby, přilijeme vývar a krátce provaříme.
3. Pak do omáčky vložíme porce kapra a vaříme asi 15 minut. Nakonec přidáme do omáčky tymián a utřený česnek. Podáváme např. s pórkovou rýží.
Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1331 kJ/318 kcal
Počet porcí/kusů 4