Ingredience Rozpis na 5 porcí (15 knedlíků) Na omáčku: |
1. Jahody na omáčku očistíme a nakrájíme na kousky. Asi 200 g jahod dáme do kastrůlku a podlijeme 100 ml vody. Přidáme cukr a necháme rozvařit.
2. V dalších 100 ml vody rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme do vroucí směsi. Povaříme za stálého míchání asi 2 minuty, odstavíme a přidáme zbylé jahody. Promícháme a uchováme teplé.
3. Tvaroh zpracujeme s vejcem, rozpuštěným máslem, moukou a špetkou soli na pevné těsto. To rozkrájíme na 15 dílků a roztáhneme je na placičky. Jahody očistíme, rozložíme na těsto a zabalíme.
4. Přivedeme k varu vodu se špetkou soli a knedlíky vaříme asi 8 minut, dokud nevyplavou. Knedlíky podáváme podlité jahodovou omáčkou, posypané nastrouhaným tvarohem a cukrem.