Doporučujeme

Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou

Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou | foto: MAFRA

RECEPT DNE: Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou

  • 0
Jahodová sezona je tady! Nezapomeňte si uvařit skvělé tvarohové knedlíky.

Ingredience

Rozpis na 5 porcí (15 knedlíků)

Na omáčku:
300 g čerstvých jahod
80 g krupicového cukru
2 lžíce jahodového pudinkového prášku
Na těsto:
250 g měkkého tvarohu v kostce
1 vejce
100 g másla
200 g polohrubé mouky
sůl
15 čerstvých jahod
Na dohotovení:
100 g tvrdého tvarohu na strouhání
moučkový cukr na posypání

1. Jahody na omáčku očistíme a nakrájíme na kousky. Asi 200 g jahod dáme do kastrůlku a podlijeme 100 ml vody. Přidáme cukr a necháme rozvařit.

2. V dalších 100 ml vody rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme do vroucí směsi. Povaříme za stálého míchání asi 2 minuty, odstavíme a přidáme zbylé jahody. Promícháme a uchováme teplé.

3. Tvaroh zpracujeme s vejcem, rozpuštěným máslem, moukou a špetkou soli na pevné těsto. To rozkrájíme na 15 dílků a roztáhneme je na placičky. Jahody očistíme, rozložíme na těsto a zabalíme.

4. Přivedeme k varu vodu se špetkou soli a knedlíky vaříme asi 8 minut, dokud nevyplavou. Knedlíky podáváme podlité jahodovou omáčkou, posypané nastrouhaným tvarohem a cukrem.


  • Vybrali jsme pro Vás