Dýně je zdravá a navíc skvěle chutná. Zkuste si z ní připravit lahodný salát se sýrem feta a brusinkami.

Ingredience

1 malá máslová dýně
olivový olej
1 lžíce sušeného tymiánu
chilli koření
sůl
mletý černý pepř
100 g mražených brusinek
50 g směsi listových salátů
100 g vlašských ořechů
200 g fety

1. Dýni oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme střed se semínky. Očištěnou dýni nakrájíme na měsíčky a rozložíme na dno zapékací mísy. Zakapeme ji olivovým olejem a posypeme tymiánem, špetkou chilli koření, solí a pepřem.

2. Vložíme do rozehřáté trouby a při teplotě 200 °C pečeme asi 30 minut, dokud dýně nezměkne a nezezlátne.

3. Brusinky necháme rozmrazit. Listový salát opláchneme a odstředíme, aby se zbavil přebytečné tekutiny. Upečenou dýni dáme do mísy a promícháme ji s listovým salátem, rozmrazenými brusinkami a ořechy. Salát rozdělíme na talíře, posypeme rozdrobenou fetou a podáváme.