Nepojedete letos do Itálie? Připravte si aspoň dokonalé středomořské rizoto.

Ingredience:

3 lžíce olivového oleje
1 pórek
300 g filetu z lososa bez kůže
400 g rýže Carnaroli
150 ml bílého vína
700 ml rybího vývaru
kůra z 1 citronu
4 snítky oregana
2 lžíce sekaného kopru
sůl
100 g másla

1. Na oleji orestujeme na plátky nakrájený pórek a kousky lososa. Poté přidáme rýži, lehce promícháme, aby se obalila olejem a zalijeme bílým vínem. 

2. Tekutinu necháme odvařit a pak postupně naběračkou přiléváme vroucí rybí vývar, Naběračku vývaru vždy necháme odvařit a poté přilijeme další naběračku. Občas zamícháme. 

3. Horký vývar přiléváme tak dlouho, dokud není rýže na skus měkká. 

4. Poté rizoto odstavíme z plotny a dochutíme nastrouhanou citronovou kůrou, lístky oregana a nasekaným koprem. Dle chuti osolíme a na závěr vmícháme máslo.